Code Friday! – 27 oktober 2017


Aan de slag met Dropwizard & Maven

Code Friday, pizza time! Op 27 oktober aanstaande zal onze volgende pizzasessie plaatsvinden. De avond zal in het teken staan van twee thema’s, Dropwizard, een Java Framework waarmee high-performance RESTful web services kunnen worden ontwikkeld en Maven, een software management tool.

Bij de eerste presentatie van deze avond zal Barry vertellen over Dropwizard, dat hij bij zijn huidige opdrachtgever gebruikt om services te ontwikkelen. In dit kleine framework zijn allerlei standaard Java libraries gebundeld (zoals Jetty, Jersey, Jackson, Metrics, Guava). Tijdens de presentatie zal Barry ook een voorbeeld geven van de code.

Tijdens de tweede presentatie van deze avond zullen Erwin en Bastiaan de highlights van Maven laten zien. De kracht van Maven zit in het overzichtelijk en modulair(der) maken van projecten. Daarnaast bevat Maven de mogelijkheid projecten hiërarchisch aan elkaar te koppelen. Onlangs is Priooo, de in eigen beheer ontwikkelde SaaS oplossing die organisaties helpt zowel wendbaar als voorspelbaar haar (IT) projecten te besturen, compleet “gemavenized”, met als voordeel dat we nu onze CI/CD straat volledig in kunnen richten. Dit doen we bij Priooo met behulp van AWS Codepipeline. Ook andere CI/CD oplossingen ondersteunen Maven.

De avond zullen we traditioneel afsluiten met een pizza en een borrel.

Jullie zijn allen van harte welkom. Wees vrij deze uitnodiging door te sturen binnen het eigen netwerk. Zin om te komen? Meld je dan nu aan via: pizza@integrationpartners.nl .

Graag tot ziens op vrijdag 27 oktober!


Agenda

16:30 uur Inloop pizza-sessie
17:00 uur Presentatie: Dropwizard – Barry Jacobs
17:30 uur Presentatie: Maven – Erwin Beets & Bastiaan Udo
18:00 uur Einde presentatie, tijd voor een borrel en een pizza


Ook een pizzasessie bijwonen? Blijf op de hoogte!

1 thought on “Code Friday! – 27 oktober 2017

Comments are closed.